Karbonadekongen fra Jelling

Ja, jeg ved godt, der er Champions League, men der er stunder, hvor historier skal fortælles. Hvor ord presser sig på, hvor ord skal ud, og sådan en aften er det i aften.

Det skyldes min genbo, som denne gang ikke er en smuk kvinde – men derimod en mand som engang var vanvittig smuk.

IMG_0796

Klokken nærmer sig 20.00 denne onsdag aften. Vi er netop færdige med aspargessuppen, da det banker på døren. Vores genbo Jakob står på trappen foran døren, og jeg er så småt i gang med at lede efter cigaretter, for det plejer at være det, han kommer efter. Med mindre han da skal aflevere en computer, han har fikset for os. Det sker nemlig også ganske ofte.

Men idag handler det ikke om cigaretter eller computere. Det handler om karbonader. Med kartofler og stuvede grøntsager. Ikke smørsovs – men det der hvide med gulerødder og ærter. Det snakkede Jakob og mig om ude på fællesarealet tidligere på dagen, og han fortalte, at de skulle have det i dag. Jeg blev misundelig, hvilket jeg ikke forsøgte at skjule, og lidt før klokken 20.00 står Jakob foran vores dør med en portion. Til mig.

IMG_0797

Man får en lige så stor klump i halsen som til et afsnit af Det lille hus på prærien, den slags er jo lige præcis det, som gør det både sjovere og dejligere at leve. Godt nok tog jeg fra af aspargessuppen, men mon ikke der bliver plads til lidt natmad? Det tror jeg, der gør, og hvor mange får lige karbonader til natmad?

Det er der denondelyneme ikke ret mange, der gør. Måske er der kun mig i hele verden…, og det skyldes alene karbonadekongen fra Jelling.

PS: Karbonadekongen er også manden bag tilblivelsen af dette blog-forum…., da jeg til sidst opgav selv at sætte den op. Det er ellers såååååå let, alle kan være med, læste jeg et sted. Der glemte de lige at tælle mig med…

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.