Jeg prøvede alt, hvad jeg kunne

Jeg prøvede virkelig.

Endda ihærdigt.

Jeg brugte grotesk lang tid på at rydde op efter aftensmaden, og bagefter ville bomuldshunden lege, hvilket vi så gjorde.

I grotesk lang tid.

Faktisk så længe at hunden til sidst sjoskede over i sin kurv, snurrede rundt et par gange og smed sig tungt ned.

Jeg lå på gulvet og lokkede med hylende bamser og hundens grønne yndlingsbold, med skinger hylelyd, men hunden gloede bare på mig og sukkede dybt.

Legen var slut.

Mens jeg lå der alene på gulvet i køkkenet, kunne jeg høre fruen og yngstedatteren i stuen, og der var ingen tvivl – første afsnit af sæsonens X Factor var i gang.

– De går videre, dem der, sagde fruen.

– De lyder som lort, sagde yngstedatteren.

Og sådan gik snakken stille og roligt i stuen, mens jeg tænkte på, hvor glad jeg egentlig var, da DR besluttede sig for at stoppe programmet.

Jeg var glad langt ind i kroppen, og der er langt, men minsandten om ikke TV 2 besluttede sig for at overtage – og det skal de saftsuseme ikke have mange romkugler for.

Jeg havde lovet, at jeg ville se første afsnit sammen med dem, selv om jeg betragter programmet som noget af det mest ligegyldige på vores planet.

Det er 12. sæson, hvilket i sig selv er en enestående bedrift, men som jeg forstår det, er der ikke sket noget som helst siden overgangen fra DR til TV 2.

Hvilket jeg ikke betragter som udpræget positivt.

Jeg nåede dog at se en smuk og velsyngende kvinde på bare 20 år fra Padborg, og det er i min verden programmets styrke – jeg elsker dem, som kan deres ting.

Til gengæld har jeg det stramt med alle dem, som ikke kan noget som helst, men det er åbenbart dem, der står for underholdningen.

Jeg forstår det ikke, men der er selvfølgelig så meget, jeg ikke forstår.

For eksempel at der faktisk findes købere til Bilkas XXL-pakker af kød.

At der findes folk, som ikke knuselsker Badehotellet.

At der findes folk, som holder sig i motorvejens venstre kørebane fra Padborg, fordi der er forlydender om, at der kører en lastbil lidt syd for Aalborg.

At der findes folk som endnu ikke har smagt en ribbenssandwich fra Kokkens Pølsevogn i Vejle.

Men heldigvis er vi ikke ens – og smag og behag kan ikke diskuteres – men vi kan vel godt blive enige om, at Thomas Blachman er klasse som dommer?

Og tegningen til, at Ankerstjerne og Oh Land bliver det samme, er der?

Det var i hvert fald min konklusion, da jeg var færdig med at se første afsnit, og jeg blev lidt forskrækket, da jeg på bagkant læste anmeldelser, hvor X Factor blev nævnt i samme sætning som kultur og dansk.

Jeg besluttede mig bare for, at jeg holder med kvinden fra Padborg i år.

Og at jeg ikke skal se flere afsnit.

Men så TV 2 slet ikke Dronningens nytårstale?

Der hvor hun opfordrede til ordentlighed …?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *