Det kan åbenbart blive for smukt og godt

Ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja,…, jeg ser X Factor. Det er jo fredag, og familiens piger skal af en eller anden mystisk årsag se det program, som sådan cirka er det dårligste, der er lavet nogensinde. Og alle tv-kanaler er talt med.

X Factor er helt generelt en elendig opfindelse, men i år er det ekstra dårligt, er det ikke? Tøjvalget hos Remeé er i hvert fald. Hvad sker der for en ellers charmerende og ganske nydelig mand? Pelskrave på skjorten. Nu stopper vi. Han skal i hvert fald ikke troppe op til en omgang billard på et vestjysk bodega med pelskrave. Så går det ham præcis, som det gik en af mine gode venner, da han var en del af en flok, som forvildede sig ind på et værtshus i Aarhus, som ikke ønskede alt for mange nye folk. De havde dårligt sat sig, inden en af stamgæsterne var hos dem, og han sagde: I skal lige huske, at I skal have tæsk, inden I går igen.

I den forgangne uge havde jeg fornøjelsen af at tilbringe nogle timer i selskab med en 22-årig vejlensisk pige. Hun har øvet sig på at synge, siden hun var ni år, og det kan høres. Det er svært at forklare, hvordan hun synger. Man kan sagtens sige som en engel, men jeg er faktisk ikke helt klar over, hvordan en engel synger. Jeg tror faktisk, at hende, jeg var sammen med, synger bedre end en engel. Hun er overhovedet ikke kendt i den brede offentlighed. Hun stiller ikke op i talentshow, hun sigter ikke efter gennembrud for enhver pris. Der er så mange, som synger godt, siger hun beskedent.

Efter at have været sammen med hende, og hørt hende synge, gør det endnu mere ondt at se X Factor. Jeg ved godt, at programmet ikke udelukkende kan indeholde smukke folk, som faktisk kan synge, det bliver jo kedeligt i længden, men jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor meget kvalitet der er derude. Og hvor meget skrammel vi får i hovederne i den bedste sendetid fredag aften. Selv Lucy, hende DR selv castede i Thy-lejren, og som alle faldt for, synger ikke forrygende godt. Og jeg kan ellers godt lide Lucy fra Thy-lejren. Hun er sej. Men synge….., argghhh!

Drop det lort. Undskyld sproget, men nu er vi klar til at få noget kvalitet fredag aften klokken 20.00. Lad os fyre 14.000 raketter af lige om lidt – som effektfuld understregning af at det nu er slut med laveste fællesnævner. Jeg siger bare….., hvis I hørte hende, jeg mødte i ugens løb, ville I aldrig se X Factor igen. Men kvalitet er ikke noget for tv – det skal være en smule skævt, anderledes, opsigtsvækkende eller bare latterligt. Dem, som bare er uhæmmet dygtige, er ikke interessante. Måske er det derfor, jeg aldrig bliver tv-stjerne – jeg kan intet. Og så alligevel – jeg kan spise rigtig meget stegt flæsk med persillesovs, jeg er god til at gøre rent, jeg laver en ondskabsfuld god kartoffelmos, men det er ikke noget for tv, vel?

Nej, selvfølgelig er det ikke det. Præcis som X Factor’s elendigheder heller ikke burde være det. Uhhhhh, nu bliver det spændende, hvem kommer ikke med i finalen. Min puls går amok. Jeg kan ikke sidde stille til TV-Avisen. Afgørelsen er lige om lidt. Uhhhhh, hvor er det vildt….! Deltagerne i X Factor 2014 kender vi lige om lidt. Jeg siger bare, at hende fra Brande ryger ud, og i finalen vinder hende Jasmin sammen med Anthony. Punktum. Slut. Farvel X Factor. Det var en fornøjelse. ( Det sidste var bare gøgl og gags…..). Og det hele skrevet før afgørelsen denne fredag…..

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.